Na vrh

Splošni pogoji uporabe spletnih strani Zavoda PIP

1. SPLOŠNE DOLOČBE

Lastnik spletnih strani in spletnih domen www.zavodpip.si in nevladna.zavodpip.si (v nadaljevanju: spletna stran) je Zavod PIP – Pravni in informacijski center Maribor, Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor; matična številka: 1873474000 (v nadaljevanju: Zavod PIP).

Uporabo spletne strani (brskanje, odpiranje povezav, branje vsebine in podobno) in uporabo spletnih obrazcev (spletno brskanje po oglasih, oddajanje ponudb in podatkov v obrazcih, uporaba podatkov iz ponudb in podobno) štejemo kot soglasje obiskovalca spletne strani, da se strinja s temi splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se kot obiskovalec spletne strani ne strinjate s temi splošnimi pogoji vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

Zavod PIP si pridružuje pravico, da te splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremeni, tako da novo različico objavi na spletni strani.

Ti splošni pogoji veljajo za celotno spletno stran in vse njene posamezne dele, kot so razdelki, pod-strani ali obrazci, v kolikor za posamezen del izrecno ni določeno drugače.

 

2. VSEBINE NA SPLETNI STRANI

Obvestila, prispevki, članki, publikacije, besedila in druge vsebine objavljene na spletni strani (v nadaljevanju: vsebine) in obrazci, so nastale z najboljšim namenom podati strankam, nevladnim organizacijam in drugim obiskovalcem spletne strani (v nadaljevanju: uporabniki) koristne in uporabne vsebine za njihovo delo. Zavod PIP skuša po svojih najboljših močeh z vzdrževanjem spletne strani zagotavljati točnost in pravilnost teh informacij in vsebin ter pravilno delovanje obrazcev.

Zavod PIP na spletni strani objavlja predvsem informacije o dejavnostih in dogodkih, pobudah ter akcijah na temo izvajanih projektov, nevladnih organizacij in Evropske unije, o ukrepih, ki zadevajo uporabnike, o možnostih vključevanja uporabnikov v postopke odločanja in o drugih priložnostih in razpisih, relevantnih za uporabnike. Zavod PIP na spletni strani objavlja le informacije, ki so v (neposredni ali posredni) povezavi z uporabniki.

V primeru, da se na spletni strani objavi informacija, ki je pridobljena iz drugih virov, se ob njej navede vir oziroma se na to opozori s spletno povezavo do vira.

Zavod PIP si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve vsebin ali obrazcev na spletni strani brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.

Na spletni strani so objavljene tudi povezave, ki kažejo na spletne strani drugih oseb. Na delovanje teh strani in na njihovo vsebino Zavod PIP ne more vplivati in ne sprejema nikakršne odgovornosti za točnost tam objavljenih informacij in vsebin.

Pravni nasveti, obvestila in ostala vsebina je vezana na datum objave, zato priporočamo, da preverite ali so informacije glede na morebitne spremembe še aktualne (npr. sprememba zakonodaje). Zaradi specifičnosti sodne prakse in konkretnih lastnosti posameznih primerov, pravni nasveti in obvestila morda ne bodo pravilna za vsako opisano splošno situacijo.

Pravila glede omejitve odgovornosti pri uporabi vsebin in obrazcev na spletni strani se nahajajo v točki 4. teh splošnih pogojev.

 

3. OBRAZCI

Ta točka se nanaša na uporabo obrazca IMAM-IMAŠ borza, ki je del spletne strani »nevladna.zavodpip.si«.

Zavod PIP je izdelal obrazce z najboljšim namenom, da bi uporabnikom ponudil dodatno možnost stika z drugimi uporabniki. Ne glede na to, pa Zavod PIP ne odgovarja za pravilnost in točnost podatkov v borzi IMAM-IMAŠ, ki jo uporabniki uporabljajo izključno na lastno odgovornost.

 

4. IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI PRI UPORABI SPLETNE STRANI IN OBRAZCEV

Obiskovalci spletne strani uporabljajo spletno stran, njene dele, vsebine in obrazce, izključno na lastno odgovornost.

Zavod PIP in odgovorni urednik spletne strani ne prevzemata nikakršne odgovornosti v primeru, če se spregleda kakšno pomembno informacijo ali drugo vsebino, objavljeno na svetovnem spletu ali posredovano Zavodu PIP v objavo.

Zavod PIP ne prevzema nikakršne odgovornosti o točnosti in pravilnosti na spletni strani objavljenih informacij in vsebin, ne prevzema odgovornosti zaradi spremembe že objavljenih informacij ali vsebin in ne prevzema odgovornosti za morebitno nastalo škodo, ki bi obiskovalcu spletne strani nastala zaradi uporabe tam objavljenih informacij ali vsebin, vključno s škodo zaradi izgubljenega prihodka ali pričakovanega dobička, izgube ali okrnitve dobrega imena, izgube poslov ali izgube podatkov.

 

5. PIŠKOTKI

Spletna stran uporablja tekstovne datoteke (t.i. piškotke), ki jih shrani v naprave, s katerimi uporabniki interneta dostopajo do spletne strani in ki so namenjene prepoznavanju teh naprav. Spletna stran uporablja piškotke z namenom zbiranja podatkov o njeni uporabi za izboljšanje uporabniške izkušnje.

Shranjevanja piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik in lahko njihovo shranjevanje omeji ali onemogoči. Piškotki, ki jih uporablja posamezna spletna stran so:

SPLETNA STRAN PONUDNIK NAZIV PIŠKOTKA IN TRAJANJE NAMEN
www.zavodpip.si
nevladna.zavodpip.si
zavodpip.si cookie-agreed: 100 dni Spletna stran lažje razume funkcionalnost JavaScript brskalnika.Uporablja se za zaznavo, če ima vaš brskalnik omogočen JavaScript.
www.zavodpip.si
nevladna.zavodpip.si
zavodpip.si has_js: čas seje Služi pomnjenju ali je opozorilnik za piškotke bil sprejet s strani uporabnika.

 

Piškotki drugih ponudnikov, ki jih še dodatno uporabljajo posamezne spletne strani, so:

SPLETNA STRAN PONUDNIK NAZIV PIŠKOTKA IN TRAJANJE NAMEN
www.zavodpip.si
nevladna.zavodpip.si
google.com HSID: 2 leti     

NID: 6 mesecev

SAPISID: 2 leti

SID: 2 leti

SSID: 2 leti

PREF: 2 leti

Google odloži več različnih piškotkov na spletnem mestu, ki vključuje Google aplikacije. Ker odlaganje piškotkov ni pod našim nadzorom, vas obveščamo, da so v piškotkih shranjene različne informacije, s pomočjo katerih Google izboljšuje svojo storitev Google aplikacij. Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj (v angleščini).

 

Že shranjene piškotke lahko nadzirate ali izbrišete preko svojega spletnega brskalnika. V primeru, da boste piškotke izbrisali ali po poteku njihove veljavnosti, vas bo spletna stran ponovno opozorila na njihovo uporabo. Več informacij o nastavitvah piškotkov in o načinu njihovega brisanja v posameznem spletnem brskalniku najdete na sledečih povezavah:

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Microsoft Edge
Opera (stran v angleškem jeziku)
Safari (stran v angleškem jeziku)
Google Android
Windows Phone (stran v angleškem jeziku)
Blackberry (stran v angleškem jeziku).

Družbena omrežja kot so npr. Facebook, Google+ in Twitter vam bodo morda piškotke nameščala pri obiskovanju spletne strani v kolikor boste takrat istočasno tudi prijavljeni v njihovo storitev. Na te piškotke Zavod PIP ne more vplivati, saj je njihova uporaba urejeno s pogoji sodelovanja, ki ste jih kot uporabnik teh omrežij sprejeli ob registraciji v ta omrežja.

 

6. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Zavod PIP varuje osebne podatke obiskovalcev spletne strani, ki mu jih ti posredujejo, pri njeni uporabi. Osebne podatke se obdeluje izključno za namene za katere so zbrani in ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja.

Zavod PIP ne bo osebnih podatkov, vključno s kontaktnimi informaciji, uporabljal za nobene druge namene ter jih brez izrecnega vnaprejšnjega dovoljenja posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo, posredoval tretjim osebam, razen če bi bil k temu zavezan na podlagi predpisov.

Ob obisku spletne strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Zavod PIP izvaja potrebne organizacijske, tehnične in logično-tehnične postopke in ukrepe, s katerimi varujejo osebni podatke, preprečuje slučajno ali namerno nepooblaščeno uničevanje podatkov, njihovo spremembo ali izgubo ter nepooblaščeno obdelavo.

 

7. E-NOVICE

Zavod PIP obiskovalcem spletne strani ponuja naročilo na elektronske novice (e-novice).  Pri naročilu na e-novice Zavod PIP zbira vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec. Zavod PIP te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novih produktih, novicah in dogodkih, in jih ne bo posredoval tretjim osebam. Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo. Z vpisom elektronske pošte v rubriko novice, e-novice, glasilo ali e-glasilo se šteje, da soglašate, da Zavod PIP vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja, ter, da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete.

 

8. AVTORSKE PRAVICE

Vse vsebine, grafični in drugi elementi na spletni strani so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

V kolikor pri posamezni vsebini na spletni strani ni navedeno drugače, je vsebine spletne strani dovoljeno prosto reproducirati in distribuirati v elektronski obliki ali dajati na voljo javnosti, vse izključno za nepridobitne (nekomercialne) namene in pod pogojem, da se jih ne spreminja, ne predeluje in da se navede vir v obliki aktivne povezave z imenom »Zavod PIP – Pravni in informacijski center Maribor«, ki kaže na dotično spletno stran Zavoda PIP, glede na to iz katere je bila vsebina reproducirana. Primer navedbe vira iz spletne strani »edms.zavodpip.si« bi tako bil: »Vir: Zavod PIP – Pravni in informacijski center Maribor«.

Vsebin na spletni strani ni dovoljeno reproducirati, distribuirati ali predelovati v drugih oblikah ali uporabljati za komercialne namene brez predhodnega pisnega soglasja Zavoda PIP.

 

9. KONTAKTNI PODATKI

V kolikor ste odkrili napako, netočnost, neažurnost ali drugo pomanjkljivost na spletni strani nam to prosim sporočite na pip@zavodpip.si. Na isti naslov nam lahko sporočite tudi vaše zahteve za umik vaših osebnih podatkov iz spletne strani.

Vsak posameznik lahko od Zavoda PIP zahteva, da umakne na spletni strani objavljene njegove osebne podatke, kar zajema tudi slikovni ali video posnetek, na katerem se posameznik pojavi. Zavod PIP bo v tem primeru osebne podatke nemudoma umaknil iz spletne strani, ne odgovarja pa za objavo teh podatkov oz. posnetkov na drugih strežnikih, kjer jih objavijo druge osebe.