EUROPE DIRECT Podravje, ki deluje v okviru Zavoda PIP je uspešno izpeljal video natečaj: Kuharski recepti – Pomisli, preden zavržeš!

Najboljši kuharski recept na temo zavržene hrane je oddal Klemen Lukman z videem “Kuhajmo s Klemnom – ostankova omaka”.

Spodaj objavljamo zmagovalca video natečaja KUHARSKI RECEPTI: Premisli, preden zavržeš!, ki pripravlja ‘ostankovo omako’ in postopek priprave:

Video postopek priprave:

Recept priprave: 

  1. Ostanke zelenjave (olupki, odrezki, …), ki nam ostanejo od kuhanja drugih jedi dobro operemo.
  2. Segrejemo olje.
  3. Svež paradižnik prerežemo na pol in ga položimo na segreto olje, da karamelizira. Nato ga na rahlo pritisnemo ob dno posode, da razpade.
  4. Dodamo ostanke zelenjave in začnemo pražiti.
  5. Dodamo začimbe: na lističe narezan svež ingver, lovorjev list, timijan, koriander in poper ter pražimo naprej, da začimbe razvijejo svoje arome.
  6. Dodamo malo vina za boljši okus in počakamo, da alkohol izpari.
  7. Zalijemo z 5 dcl vode.
  8. Solimo.
  9. Ob zmernem vretju kuhamo cca. 45 – 60 min.
  10. Precedimo v drugo posodo.
  11. Zelenjavni fond reduciramo do želene gostote in okusa, po potrebi začinimo.
  12. V omako dodamo kuhane njoke, ki se bodo v omaki skuhali do konca in omako ustrezno zgostimo.
  13. Za nekaj svežine dodamo nasekljan peteršilj.
  14. Jed zaključimo tako, da vmešamo žlico kvasnih kosmičev.

Dober tek! Kako pa je vam všeč recept ostankove omake?

Zmagovalcu iskreno čestitamo!

Zahvaljujemo se vsem, ki so na natečaju sodelovali.

Natečaj delno financira EU.

Share This

S pritiskom na gumb STRINJAM SE, se strinjate da Zavod PIP od tega trenutka dalje in v prihodnosti, na vašem računalniku, shranjuje vaše odločitve, za to da izboljša vašo uporabniško izkušnjo. več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zapri